Referat fra Høststevnet 2017

Hva har du i huset?

Frelse og fornyelse på høststevne i Løten.

Fire menigheter er sammen om et felles høststevne. Det er Arken Løten, Betania Notodden, Betel Seljord, Betel Heistad og Zion Fevik. I helgen 29.09. til 01.10.2017 var det Arken Løten ved Nils Petter Karlsen som inviterte. Lokalet var fullt, og opptil 250 mennesker var til stede på møtene. God mat ble også servert.

 

Nils Petter Karlsen

Åke Gren

Tema for stevnet var: Hva har du i huset? Hovedtaler var Åke Green fra Sverige. En solid bibelforkynnelse, tidsaktuell og dyptpløyende. Utgangspunktet var beretningen i 2. Kong. 4. Green tok fram at når profetrøsten dør, da blir alt så vanlig i forsamlingen. Hvis mennesker skal styre de åndelige gavene, fører det til at mange profetrøster stilner. Det blir fattigdom og sorg i menigheten når de åndelige gavene forsvinner. Og da kommer kravene. Jesu disipler kunne ikke helbrede den besatte, de manglet innvielsen og kraften. Noen gaver kan også være ubrukte. Man graver ned talentet sitt, fordi man syns det er for lite. Åke Green oppmuntret til å bruke det vi har fått, til Guds ære. Kvinnen som hadde 10 sølvmynter og mistet den ene, lette i huset til hun fant den, og det ble glede i huset. 2.Kong. 6 forteller om han som mistet en lånt øks. Man må ha sine gaver og ressurser fra himmelen, og ikke låne av andre mennesker. Det gir ingen hjelp for åndelige behov. Vi oppfordres alle til å søke et innviet liv for Herren, slik at det vi har i vårt liv, er ekte. Over tre interessante, ransakende og utfordrende bibeltimer fikk vi del i mange sider ved dette temaet.

Lars Johannes Karlsen

Terje Tveiten

Totalt var det 7 møter i løpet av helga. De andre forkynnerne hadde også ransakende budskap med samme tema. Stefhan Skjennum minnet om at kvinnen som var gift med en profetdisippel, og hadde mistet mannen, søkte hjelp hos profeten, og opplevde at det lille hun hadde, ble til mye ved profetens ord, og hun kunne betale sin gjeld. Ludvik Karlsen delte fra Salme 32, om hvor viktig det er å bekjenne for Herren, slik at det ikke er noe som hindrer i livet. Terje Tveiten tok utgangspunkt i 2.Mos 25,31-32 om lysestaken i tabernaklet, og minnet om at alle armene på lysestaken hadde kontakt med Ham som er sentrum, Jesus, som har olje å gi. Eirik Syvertsen og Lars Johannes Karlsen forkynte i ungdomsmøtet på lørdag kveld. Eirik talte om å komme til Jesus og drikke livets vann, og Lars Johannes talte om kvinnen som salvet Jesus, og begge oppfordret til å søke Jesus.

De fleste talene og en del sang kan høres på Zions nettside, https://www.zionfevik.no/?page_id=3117
og på Facebooksiden.

Menighetens flotte sangere og musikanter beriket alle med frisk sang og brennende vitnesbyrd.
Mange tungebudskap med ransakende og oppmuntrende tydninger var også en del av stevnet.
Besøkende fra de deltagende menighetene deltok også med hilsninger og sang. Mellom møtene var det en rikelig bevertning. 

Det var virkelig en fornyende og vekkende ånd i møtene, og mange søkte forbønn og samtale i ettermøtene, men det største av alt var at tre mennesker gav til kjenne at de ville gi livet til Jesus i løpet av møtehelga.

 

Neste års felles høststevne blir 21.-23. september på Zion, Fevik. Sett av datoene!